Transparantie

Ik wil niemand de zwarte Piet toespelen. Ik wil niemand in diskrediet brengen. Wel wil ik alle politici wakker schudden en zeggen dat ze het echt anders moeten aanpakken. Verbonden, open en transparant zijn. Dat zal zorgen dat wij als burger, als kiezer weer geloof krijgen in deze mensen. Jullie zijn onze vertegenwoordigers, wij hebben voor jullie gekozen. We zouden je blindelings moeten kunnen vertrouwen. En dat vertrouwen is vandaag de dag volledig weg. We weten niet meer wat waar is, wat er daadwerkelijk gedaan wordt en hoe moties en andere zaken tot stand zijn gekomen.

Groningen

Neem nu Groningen. De slachtoffers daar van de aardbevingen moeten veel te lang wachten op de schadevergoeding. Dat duurt lang, veel te lang en de politici moeten het ontgelden en worden aan de schandpaal genageld. Maar hebben ze inderdaad niet genoeg gedaan? Hebben ze er niet genoeg tijd ingestoken om het voor elkaar te krijgen? We weten het niet want we kunnen niet achter de schermen kijken. Misschien hebben ze wel geprobeerd hemel en aarde te bewegen om het voor elkaar te krijgen maar werken andere partijen totaal niet mee. En misschien hebben ze het inderdaad niet gedaan.

Zijlstra

En het akkefietje van gisteren (12 februari 2018) doet ook geen goed aan de reputatie van politici. Minister Halbe Zijlstra die botweg jarenlang heeft gelogen over het feit dat hij bij een bijeenkomst was geweest in het buitenhuis van Poetin.. (dus niet)… en daar ook nog uitlatingen over doet… #halbewaserbij was bijna een trending topic op Twitter.

Geen geloof meer

Hierdoor is er weinig tot geen geloof meer in de mensen uit de politiek. Op Social Media kun je overal de ergernis van de mensen lezen over de politici in Den Haag. Dit geldt ook voor de politici op gemeentelijk niveau. Dit zijn mensen die we regelmatig tegen komen in de supermarkt, op school, bij sportverenigingen en gewoon op straat.

Conciglio

Er moet wat aan gedaan worden. Ik ben er van overtuigd dat wanneer politici zich verbonden, open en transparant opstellen het vertrouwen in deze politici terugkomt. Dit moeten ze uiteraard wel naar buiten brengen en er echt wat mee doen. Ook het oprecht luisteren naar de burger moet hier een groot onderdeel van zijn. Ik hoop dat wij met onze Conciglio filosofie en methodiek hier een steentje aan bij kunnen dragen.

Sylvia Torn
13 februari 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *