Het derde alternatief

Het derde alternatief is gebaseerd op het principe van synergie. Het helpt om samenwerkingen op een hoger plan te brengen door niet uit te gaan van “mijn visie” of “jouw visie” maar door samen op zoek te gaan naar “onze nieuwe oplossing”. Het derde alternatief geeft richting aan het Conciglio denken en is van toepassing op iedere situatie waarin je samenwerkt en samenleeft met anderen.

Het derde alternatief is geen transactie om je doelen te bereiken maar een weg die je in iedere situatie samen met anderen kunt bewandelen om tot een vernieuwende betere oplossing voor alle betrokkenen te komen. Het is dus geen compromis! Bij een compromis levert iedereen iets in.

Het derde alternatief is een oplossing die door synergie tot stand komt. Synergie is wat er gebeurt als één plus één meer dan twee wordt. Het is het verbluffende resultaat wat je krijgt als partijen die elkaar respecteren hun voorgenomen ideeën terzijde schuiven om een grote uitdaging aan te gaan. Mensen kunnen samen dingen doen die niemand op basis van hun individuele kwaliteiten zou kunnen doen.

Meer weten? Wil je meer weten en lezen over het 3de alternatief dan kun je via deze link het boek bij bol.com bekijken.

Lid worden van de Conciglio Netwerkorganisatie?Het lidmaatschap is gratis en verplicht je tot niets

Ja Graag!