Earth Day 2018

Het is vandaag 22 april earth day, de dag van de aarde. De dag heeft als doelstelling mensen te laten nadenken over hun consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde.

Bij Conciglio willen we vandaag eens extra stil staan bij de Duurzame Doelstellingen van de Verenigde Naties die hier mee te maken hebben:

13. Aanpak klimaatverandering
14. Beschermen en duurzaam gebruik van de oceanen en zeeën
15. Beschermen van ecosystemen, bossen en biodiversiteit

Zonder dat we deze doelstellingen nastreven en zonder dat we voldoende rekening houden met de gezondheid van moeder aarde wordt ook de rest een wassen neus. Denk dan in eerste instantie natuurlijk aan schoon water en duurzame energie, maar in het verlengde hiervan zeker ook aan alle andere zaken die hier indirect mee te maken hebben zoals goede gezondheid en welzijn voor iedereen ….. Alles is gerelateerd en heeft met elkaar te maken.

Met betrekking tot dit laatste heeft Google vandaag een fantastische Doodle met in de hoofdrol Dr. Jane Goodall. Enjoy en sta vandaag eens stil bij hoe ook jij beter met alles om kan gaan. Hoe we beter kunnen samenwerken om de wereld leefbaar te houden en zelfs veel beter te maken. Voor nu en voor de toekomst.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *