Conciglio

Voor wie is Conciglio bedoeld en wat kan ik er mee?

Dat zijn meestal de eerste vragen die gesteld worden. Het antwoord op de eerste vraag is eenvoudig: Conciglio is er voor iedereen en alle organisaties! Conciglio is er voor alle mensen die samenwerken, voor alle ondernemers, overheden en voor alle denkbare maatschappelijke organisaties. Het antwoord op de tweede vraag ligt wat genuanceerder.

Voor wat betreft het praktisch nut kunnen we op twee manieren naar Conciglio kijken: Als filosofie en als methodiek. Het eerste verbetert het empathisch vermogen en uitgangspunten om beter te kunnen samenwerken in combinatie met maatschappelijk verantwoorde kaders die we wereldwijd kunnen delen. De filosofie is gebaseerd op de uitgangspunten van het derde alternatief denken en houdt rekening met de duurzame doelstellingen van de Verenigde Naties.

De Conciglio methodiek helpt iedereen individueel om effici├źnt stressvrij te kunnen (samen)werken. Het helpt ondernemingen, overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties om op alle gebied de productiviteit vergaand te verbeteren.

SDG

Een Conciglio onderneming of organisatie houdt bij haar (bedrijfs)activiteiten bewust en actief rekening met minimaal drie VN doelstellingen en draagt dat ook uit. De Conciglio methodiek van (samen)werken wordt zoveel mogelijk praktisch toegepast. Niet het compromis maar synergie wordt nagestreefd.

Alhoewel Conciglio geen politieke kleur kent kan het gedachtegoed wel in de politiek worden omarmd en toegepast. Met de komende gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht kunnen vanaf 1 februari 2018 kandidaat gemeenteraadsleden zich profileren als Conciglio raadslid. Een Conciglio raadslid conformeert zich met het Conciglio Manifesto en doet de verkiezingsbelofte zijn of haar achterban in de komende raadsperiode van 4 jaar continue op de hoogte te houden van alle activiteiten, overwegingen, standpunten en beslissingen in de gemeenteraad.

Meer weten?

Kun jij je vinden in het Conciglio Manifesto en ben je benieuwd geworden wat Conciglio voor jou, jouw werk of jouw organisatie kan betekenen? Stuur dan even een mailtje naar info@conciglio.org of maak gebruik van het contactformulier.

Lid worden van de Conciglio Netwerkorganisatie?Het lidmaatschap is gratis en verplicht je tot niets

Ja Graag!